Voorjaarsschoonmaak voor je lichaam op een rij

Voorjaarsschoonmaak: detoxen en ontgiften, woorden die bijna als toverwoord klinken in de lente. Oil pulling, leverreiniging, darmspoeling wie kent deze benamingen niet?

Je wordt overspoeld met allerlei zaken en iedereen die een beetje aan zelfzorg doet, heeft weleens het een en ander gedaan. Maar er zit een groot verschil tussen de verschillende dingen. Dit kan verwarrend zijn. Daarom dit blog waarbij ik even wat dingen op een rij zet.

Op een rij in Jip en Janneke taal

In het kort hierbij een uitleg van een paar dingen. Een leverreiniging is niet meer en minder dan dat wat het zegt.  Het maakt je lever schoon. De lever is erg belangrijk in je lijf om afvalstoffen in je bloed op te ruimen en te verwerken. Denk hierbij ook aan medicatie en bv uitlaatgassen die we dagelijks inademen. De afvalstoffen kunnen als galstenen in je lever zitten. Als je een leverreiniging doet, maak je je lever schoon, zodat hij weer optimaal zijn werk uit kan voeren. Vaak verlies je een hoeveelheid galstenen, die ruimte innamen in de lever en gal. Bij het opruimen hiervan wordt de capaciteit van de lever groter.

Darmspoeling. In de darmen kan plak ontstaan, dit remt de functie van je darmen, namelijk voedingsstoffen uit je verteerde eten halen en opnemen in het bloed. Als de darmwand vies is geworden met plak, maak je dit schoon door een darmspoeling te doen. Hierna kunnen je darmen alle voedingsstoffen direct opnemen in je systeem.

Tot slot heb je oil pulling. Hiermee maak je je lymfeklieren schoon. De lymfeklieren zijn belangrijk voor je immuun-systeem en hebben afweerstoffen nodig, zodat anti-stoffen in je lichaam gemaakt worden en je niet ziek wordt als een bepaald virus of bacterie langskomt. Een soort poortwachter aan de deur, die wel de criminelen moet kennen.

Zoals je leest allemaal verschillende vormen van een reiniging van je lichaam. Supergoed om eens te doen of in te zetten als je bv een operatie hebt gehad. Maar na een serie is het voor je lichaam ook weer fijn om zijn eigen balans te vinden en zijn werk te doen. Want afvalstoffen opruimen en dingen verwerken is altijd aan de gang in je lichaam.

Mijn doel voor jou is meer energie en meer vitaliteit

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Dieet of reiniging?

Sommige mensen vallen énorm af, anderen een beetje als je iets van bovenstaande gaat doen. Kun je je voorstellen dat je met gemak 1,5 tot 2 kilo aan plak in je darmen kunt hebben zitten? De uitkomst kan dan écht wel een plattere buik zijn. En door de spoeling verlies je veel vocht, wat ook 1-2 kilo kan zijn. Dus mocht je zoiets tegenkomen in reclame verpakt als afvallen, klopt dat helemaal. Galstenen hebben ook een gewicht, dus als je dit verliest ben je ook gewicht kwijt. Daarnaast is het zo, als je lichaam weer optimaal alle stoffen verwerkt, het geen onnodige vetreserves gaat maken.

Je lichaam is zo ingenieus gebouwd, dat er niets wordt weggegooid. Alles wat niet nodig is voor je systeem wordt opgeslagen als vetten. Het buffer voor als je het wel nodig hebt. Een prachtig systeem! Zo zul je ook merken dat je lichaam in de winter iets zwaarder is, dan in de zomer.

Voorjaarsschoonmaak, meer energie

Als je iets gaat reinigen, geloof ik er in, dat je doel altijd een betere balans van je lichaam moet zijn. Betere functionaliteit van je organen, zodat je alle voeding die je binnenkrijgt goed kunt verwerken en je lichaam optimaal energie hiervan op kan nemen. Grote schoonmaak en meer energie als eindresultaat. Wie wil dat nu niet?

Overgang tegen opvliegers

Als je in de overgang zit en last hebt van opvliegers kan een leverreiniging erg effectief zijn. Ik zit zelf in de vroege overgang en doe een paar keer per jaar een leverreiniging. Lees mijn uitgebreide verslag hierover. 

 

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Seizoenen.