ontspan je ogen

Ontspan je ogen

Ontspan je ogen elke dag, het gaat je veel verlichting geven.

Hard werken

We zitten vele uren per dag naar een scherm te kijken. Voor het werk, voor ontspanning en om met elkaar in verbinding te blijven. De ogen moeten hard werken. Maar ontspan jij je ogen weleens? Hoe ontspan jij je ogen? Sommige vrouwen kennen oefeningen, zoals door de ramen van je ogen kijken. Maar de tip die ik hier vandaag is anders.

Ontspan je ogen

Na alle inspanning van je ogen is het heel fijn om dagelijks een paar keer een paar drukpunten te masseren. Hierdoor ontspan je je ogen, krijg je meer helderheid in je hoofd en gaan je ogen ook nog eens stralen, zomaar als bijproduct. Hoe fijn is dit om voor jezelf te doen. Een beetje zelfzorg, een beetje me-time. Kom tot jezelf Chilax!

Frons verminderen

Wist je dat een bijkomend voordeel is van ogen ontspannen je fronsrimpel verminderen? Omdat je ongemerkt bij kijken of nadenken je wenkbrauwen naar elkaar toe trekken krijg je spierspanning op de spieren tussen je wenkbrauwen in. Als je deze spieren regelmatig gebruikt ontstaan hier fronsrimpels. Dit zijn één van de eerste rimpels die ontstaan in je gezicht. Als je de spierspanning van de spieren afhaalt, ontspannen de spieren zich. Je krijgt een blik die fris en ontspannen oogt.

Je zware gevoel of zelfs hoofdpijn kan verminderen als je deze massage met enige regelmaat doet. Dit geeft een dubbel positief effect. Een frisse blik en ontspan je ogen.

 

Download de pdf met drukpunten voor je ogen

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Gezichtsverjonging.