herstellen met kippensoep

Herstellen met eten

Een overheerlijk recept dat ik graag met jullie wil delen is onderstaande kippensoep, want eten kan je goed helpen om te herstellen. Ben je onlangs bevallen of hebt een operatie gehad, is het belangrijk om aan te sterken en je energiehuishouding weer in balans te krijgen. Deze kippensoep helpt erbij. Naast dat het een hele goede soep is voor je gezondheid is hij ook nog eens verrukkelijk. Een aanrader!

Ingrediënten

2 kippenbouten, 1 bos peterselie, geconcentreerde tomatenpuree, 3 jeneverbessen, scheutje mirin, 2 wortels, 2 el sesamolie, 1 bouillonblokje, ½ broccoli, 10 ontvelde amandelen, 6 gedroogde abrikozen, 1 laurierblad, verse gember (stukje ½ cm), 1 prei, 1 ui, 1 el mosterd en circa 1 liter water

 

Mijn doel voor jou is meer energie en meer vitaliteit

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Bereidingswijze

Snij de wortels in plakjes en de ui in kleine blokjes. Snij de prei in dunne ringen. Snij de broccoli in roosjes. Verhit olie in een koekenpan met hoge rand en voeg de kip toe. Bak de kip aan alle kanten bruin. Voeg de ui en de prei toe en blus met mirin. Voeg water bouillonblokje, broccoli, wortels, laurierblad, jeneverbessen en gember toe. Laat alles koken tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Voeg tomatenpuree, mosterd en abrikozenstukjes toe aan de soep en laat dit kort meekoken. Serveer met peterselie en geroosterde amandelen.
Je kunt dit ook goed eten met rijst of andere gekookte granen.

Effect op het lichaam

Voedt en versterkt de nieren. Bouwt Bloed en Qi op. Verwijdert kou uit het lichaam. Goed voor na de bevalling, operatie of ernstige ziekte.

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Kanker, Voeding.