Nog beter dan je al was!

Chilax kijkt naar huidproblemen, allergieën, energieverlies, opvliegers, hartkloppingen, stemmingswisselingen, pijnlijke en stijve spieren en gewrichten. Chronische klachten zoals slapeloosheid, stress of seksuele problemen, en de oorzaak (overgang en menstruatie) ervan. In mijn praktijk in Arnhem bied ik je een veilige en rustige plek waar we samen met je gezondheid aan het werk gaan. Niet alleen je symptomen worden bekeken, maar ook de oorzaak. Zodat we een traject kunnen maken, waarbij je voor een lange tijd vrij blijft van klachten.

Beter worden met Chilax

Chilaxmethode

De natuurlijke staat van de mens is gezondheid, voldoende energie en plezier. Is dat niet zo, dan zit er ergens een blokkade. Chilax onderzoekt waar die blokkade zit. Ook kijken we naar andere factoren. Voeding. Omgeving. Werkdruk. Medicatie. Leeftijd. Met diagnostische technieken uit de traditionele Chinese geneeswijze, kinesiologie en een uitvoerig gesprek over hoe het met je gaat, stellen we samen vast waar we beginnen. Dan gaan we aan de slag met de Chilaxmethode. Samen. Soms preventief en ontspannend, soms om een acute klacht te verhelpen, soms om een chronische klacht aan te pakken.

Persoonlijke behandelplan

Zoals gezegd werken we volgens de Chilaxmethode. Deze methode is in de afgelopen jaren ontwikkeld (en ontwikkelt nog steeds door) en gebruikt technieken uit de acupunctuur, coaching, kinesiologie en massage. De methode is er op gericht om de oorspronkelijke oorzaken van jouw klachten te ontdekken en los te laten. We werken in deze methode samen naar je resultaat toe.

Mijn doel voor jou is meer energie, vitaliteit én een stralend gezicht

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Onderdelen in de Chilaxmethode

Acupunctuur

Acupunctuur is een effectieve, natuurlijke therapie. Ziektes en gezondheidsklachten worden gezien als een verstoring van de balans in de energiehuishouding (Qi) en het functioneren van het lichaam.

Massage

Je lichaam communiceert met elkaar en met een ander. Door middel van een aanraking kan er veel veranderen. Bij littekens is zachtheid gewenst, bij een gespannen spier mag er meer druk opgevoerd worden. De kracht van aanraking is groot. Om de doorstroming in grotere gebieden te bevorderen.

Kinesiologie

Het 'spel' van de energie wordt zichtbaar gemaakt tijdens toegepaste kinesiologie. Het gaat om een eenvoudige spiertest, die veel toepassingsmogelijkheden kent. Je kunt het lichaam door middel van technieken vragen stellen en opdrachten geven.

Kruiden en supplementen

Chinese kruidentherapie is onderdeel van de Chinese geneeskunst. De oudste teksten gevonden, 2100 voor Christus, blijken recepten te zijn voor o.a. een stralend gezicht, gynaecologie en andere vrouwenklachten.

Ik ga al een jaar regelmatig naar Judith. Altijd fijn, de behandelingen. Afgelopen week niet alleen fijn, maar ook mooi: Judith voelde feilloos aan dat er emotionele spanning opgeslagen zat tussen mijn schouderbladen. Door één aanraking kwamen bij mij de tranen. Ze paste de behandeling aan en gaf me massage, en ik voelde me op mijn gemak om dan ook maar de spanning eruit te laten stromen. Mijn ‘pijnbrok’ tussen mijn schouders was de volgende ochtend weg, fantastisch!

Lianne

Nooit geweten dat hormonen zoveel invloed hadden op hoe ik mij voel, totdat Judith uitleg ging geven over de overgang. Blijkbaar zit ik er in en ben ik niet depressief. Mijn negatieve gevoelens komen door de wisseling van de hormonen. Wauw, nooit over nagedacht. Ik weet dat het niet direct opgelost is, maar ik voel me een stuk opgelucht, nu ik weet waar dingen vandaan komen. De behandelingen met acupunctuur en kinesiologie laten me goed voelen.

Marjon

Kom tot jezelf Chilax

Behandeling

In een gesprek wil ik horen met welk probleem je komt en wat je met mijn hulp wilt bereiken. Welke klachten en wensen heb je? Ik ga op zoek naar de oorsprong van de klacht. Samen maken we een behandelplan en kijken we naar de diagnose.

Tijdens een behandeling lig je ontspannen op een luxe behandeltafel. Soms is het nodig wat kleding uit te doen, ik bedek je dan met een handdoek. Als acupuncturist behandel ik punten op je lichaam met kleine steriele naaldjes of met massage. Dit is vrijwel pijnloos. Met behulp van spiertesten ga ik op zoek naar naar de diepste oorsprong van een klacht en de juiste oplossing, zoals supplementen of oefeningen via de Chilaxmethode.

Je krijgt praktische tips waar je thuis mee aan de slag kunt, zodat je aanspraak maakt op je zelfherstellende vermogen en je eigen kracht.

Ik geef een inschatting van het aantal behandelingen die je nodig hebt. Dit is per persoon verschillende en afhankelijk van je klacht.  Meestal start een wekelijkse behandeling voor een aantal weken, waarna we meer tijd tussen de behandelingen laten. Mijn doel is dat je een behandeling relaxed (chilaxed) kan ontvangen.