Plooirokje, creëer jij er een?

Rimpels op je lippen, oneffenheden in je mondhoeken.

Lippen die streepjes worden in plaats van vol aanwezig zijn.

Herken je dit?


Een plooirokje wordt ook wel een rimpelige mond genoemd. Plooirokjes komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en daar zit een verklaring achter. Roken, darmklachten en de zorg dragen over andere mensen zijn oorzaken van een plooirokje. Hoe dat werkt en wat je er tegen kunt doen, lees je hieronder.

Sommige mensen met darmklachten hebben flinke rimpels rond hun mond. Een klant heeft de ziekte van Crohn – chronische darmaandoening. Op het moment dat zij een heftige ontstekingsreactie heeft aan haar darmen krijgt ze rimpels op haar boven- en onderlip. De dikkedarmmeridiaan en acupunctuurpunten lopen rond je mond. Bij een disbalans of verstoring van je lichaam kunnen op de meridianen oneffenheden zichtbaar worden. Op het moment dat de darmen weer rustig zijn, verminderen de rimpels aanzienlijk. Een passende behandeling voor haar is acupunctuur waarbij haar darmklachten worden opgelost; als resultaat gaat ze stralend naar huis. Een win-win situatie voor haar!

 

Een plooirokje door roken

Roken geeft een overmatig gebruik
van je lipspieren waardoor
deze zichtbaar worden.
Roken droogt de huid uit.

Ontspanning van de lipspieren en collageen aanmaken is hierbij de oplossing met microscopische acupunctuurnaaldjes.

Als ik jou vraag of je iemand kent met een plooirokje kun je vaak iemand in gedachten krijgen, een dame van middelbare leeftijd. Vrouwen hebben van nature de zorg gekregen voor kinderen en dieren. Een klant van mij waarbij haar enige dochter uit huis ging en vervolgens ook de hond is overleden, kreeg binnen een maand een plooirokje. De oorzaak? Overzorgen. Niemand meer om voor te zorgen, of juist wel. Overzorgen creëert rimpels rond je mond.

De oplossing tegen een plooirokje

Wat kun je hier tegen doen? Loslaten. Een stukje minder zorgen. Vul de vrijgekomen tijd met iets voor jezelf. Ga bedenken wat jij eigenlijk al jaren had willen doen, maar nooit van is gekomen, omdat je geen tijd had. Nu is de tijd daar. Ga genieten van je eigen dingen en je zult zien dat je rimpels verminderen. Toen mijn klant een leuke hobby had gevonden en zij haar een serie van cosmetische acupunctuur behandelingen had gehad, waren de rimpels weg.

Judith Huinink

[mailchimpsf_form]

Geplaatst in Gezichtsverjonging, Rimpels en wallen.