plooirokje

Plooirokje, creëer jij er een?

Rimpels op je lippen, oneffenheden in je mondhoeken. Lippen die streepjes worden in plaats van vol aanwezig zijn. Herken je dit?

Een plooirokje wordt ook wel een rimpelige mond genoemd. Plooirokjes komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Daar zit een verklaring achter waar ik je straks meer over vertel. Roken en darmklachten kunnen oorzaken zijn van een plooirokje. Hoe dat werkt en wat je er tegen kunt doen, lees je hieronder.

Je gezicht is een spiegel van zowel je fysieke lichaam als je emoties, oftewel je gezicht vertelt hoe je gezondheid is. Sommige mensen met darmklachten hebben flinke rimpels rond hun mond. Een cliënt van mij heeft de ziekte van Crohn – chronische darmaandoening. Op het moment dat zij een heftige ontstekingsreactie heeft aan haar darmen krijgt ze rimpels op haar boven- en onderlip. De dikkedarmmeridiaan en acupunctuurpunten lopen rond je mond. Bij een disbalans of verstoring van je lichaam kunnen op de meridianen oneffenheden zichtbaar worden. Op het moment dat de darmen weer rustig zijn, verminderen de rimpels aanzienlijk. Een passende behandeling voor haar is acupunctuur waarbij haar darmklachten worden opgelost; als resultaat gaat ze stralend naar huis. Een win-win situatie voor haar.

Mijn doel is een stralend gezicht voor jou

Een plooirokje door roken

Roken geeft een overmatig gebruik van je lipspieren waardoor deze zichtbaar worden. Tevens droogt de huid uit doordat je rookt en zal hij hierdoor sneller verouderen. Ontspanning van de lipspieren en collageen aanmaken is hierbij een oplossing met microscopische acupunctuurnaaldjes of gezichtsmassage.

Maar er is nog een andere reden waarom je rimpels rond de mond kunt krijgen. Als ik jou vraag of je iemand kent met een plooirokje kun je vaak iemand in gedachten krijgen, een dame van middelbare leeftijd. Vrouwen hebben van nature de zorg gekregen voor kinderen en dieren. Een cliënt van mij waarbij haar enige dochter uit huis ging en vervolgens ook de hond is overleden, kreeg binnen een maand een plooirokje. De oorzaak? Overzorgen. Niemand meer om voor te zorgen, of juist wel. Overzorgen creëert rimpels rond je mond.

De oplossing tegen een plooirokje

Wat kun je hier tegen doen? Loslaten. Een stukje minder zorgen. Vul de vrijgekomen tijd met iets voor jezelf. Ga bedenken wat jij eigenlijk al jaren had willen doen, maar nooit van is gekomen, omdat je geen tijd had. Nu is de tijd daar. Ga genieten van je eigen dingen en je zult zien dat je rimpels verminderen. Toen mijn cliënt een leuke hobby had gevonden en zij haar serie van cosmetische acupunctuur behandelingen had gehad, waren de rimpels weg. Mail info@chilax.nl als je meer wilt weten voor een passende oplossing.

Ik ga voor een stralend gezicht, jij toch ook?

Geplaatst in Archief.