opvliegers voorkomen met massage

Opvliegers voorkomen met massage

Opvliegers voorkomen met massage. Wist jij dat het kon?

Opvliegers ontstaan doordat je hormoonspiegel verandert. Door de verandering van je hormoonspiegel verandert je patroon van menstruatie. Je regelmaat verandert en je lichaam moet wennen aan deze veranderingen. Alles is nog niet op elkaar afgestemd in deze overgangsfase. Door deze veranderingen kun je opvliegers krijgen. Zowel in de nacht als overdag. Al dan niet gepaard met zweetaanvallen. Jij kunt je lichaam ondersteunen bij het vinden van een balans. Hierdoor zullen je opvliegers uitblijven.

Stoom afblazen

Thuis kun je werken met acupunctuurpunten op je lichaam. Ik leg aan de hand van een fluitketel uit, wat er met je gebeurt. Een fluitketel kent een dopje, dat geluid maakt als het water kookt. Bij extreme hitte kan het dopje de keuken inschieten. Dat dopje is te vergelijken met een opvlieger. Je lichaam in balans brengen met alleen drukpunten is erg lastig. Dat is ook niet wat je gaat doen. Je gaat met deze massage invloed krijgen op het dopje wat op de fluitketel zit, zodat je stoom (opvlieger) af kunt blazen. En je opvliegers kunt voorkomen.
Als je water kookt zet je het dopje op de fluitketel al ruim voordat het water kookt op de ketel. Dit doe je ook met de massage. Je gaat preventief werken. Dus inzetten op het voorkomen van opvliegers. Daarom moet je de massage dagelijks doen, ook al heb je op dat moment geen last van opvliegers. Dagelijkse massage zorgt ervoor dat je opvliegers gaat voorkomen.

Ruimte. Tijd. Aandacht. Geduld. De overgang door met Chilax.

Masseren

Leg een vingertop op het acupunctuurpunt en draai met je vinger zachtjes een rondje. Als het gevoelig is, mag je de druk verminderen. Probeer het rondje te draaien onder je vinger. De beweging is heel klein. Een ander zal niet zien dat je je vinger beweegt, maar je voelt het wel. Ik geef een tip hoe je het kunt doen, maar als je zelf iets anders doet b.v. met je duimmuis of met meerdere vingers kan ook. Of denk bij Kidney 1 onder op je voet, dat je hem met beide handen kunt pakken. Er zijn meerdere dingen mogelijk. Masseer de punten door 5 rondjes te draaien per punt, of leg je vingers op de punten, ga rustig draaien en adem 3 tot 5 keer diep in en uit.

Let op: als je lange nagels aan je vingers hebt, kun je de huid beschadigen. Knip van één hand de nagel kort of leg je vinger zo neer, dat je nagel niet in de huid staat.

Tip: Laten masseren is altijd fijn!

Punten om te masseren

opvliegers voorkomen met massage Du20

-
-

-
-
Yin Tang is het punt wat midden tussen je wenkbrauwen ligt. Sommige mensen noemen het ook wel het derde oog.
--
-
-

opvliegers voorkomen met massage _ KD1

-

-
-
-
DU-20 ligt in het midden op je hoofd. Trek een recht lijn achter je oren recht naar boven. En dan een lijn vanaf je middenlijn naar achteren. Het punt dat kruist is DU-20. Vaak voel je zelf een soort kuiltje waar je vinger vanzelf invalt.
-
-

-

opvliegers voorkomen met massage _ Yin Tang

-
-
-
KD-1 ligt op de voetzool.
-
-
-

Elke dag masseren

Opvliegers voorkomen met massage kun je bereiken door de massage dagelijks te doen. Om het makkelijk voor jezelf te maken, is het handig, om de massage in te bouwen in een patroon. Bijvoorbeeld bij je avondritueel voordat je naar bed gaat. Of nadat je gegeten hebt en even lekker relaxed op de bank zit. Als je het gaat doen op een moment dat je al een ritueel of patroon hebt, is het makkelijk en vergeet je het niet elke dag.

De kracht zit erin om het elke dag te herhalen.

Heb je behoefte aan meer ondersteuning bij de overgangsklachten kun je een afspraak met mij maken. Op afstand kan ik je helpen met oefeningen, voedingstips en leefstijl aanpassingen.

De overgang is werk in wording

Geplaatst in Overgang.