congee als ontbijt

Ontbijten met congee

Begin de dag energiek met deze starters

Congee als ontbijt is niet alleen lekker, maar ook aan te raden wanneer je je energie een boost wilt geven. Want voeding is een medicijn. Daarom deel ik graag tips en recepten met je, zodat je zelf thuis al aan de slag kunt gaan met het verbeteren van je energie en je gezondheid.

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.

Het ontbijt zou de meest gebalanceerde en voedzame maaltijd van de dag moeten zijn. Vaak is het weinig gebalanceerd, soms minimaal of juist overmatig voedzaam. De nadruk behoort te liggen op eenvoud, minimale combinaties, zeer goed verteerbaarheid, juiste temperatuur en nuttigen in een ontspannen sfeer.

Wat doet Congee voor jou?

- is super voedend
- bouwt energie (Qi) en sappen op
- harmoniseert
- verzacht maaghitte
- bevochtigd de maag
- is op een milde manier vochtafdrijvend

Mijn doel voor jou is meer energie en meer vitaliteit

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Recepten congee

Ik wil in de ochtend niet teveel tijd besteden aan mijn ontbijt. Iets opwarmen en wat groente snijden om toe te voegen is prima. Daarom geef ik de ultieme tip, maak de congee eenmaal per week. Ik doe dit zelf wanneer ik klaar ben met de avondmaaltijd. Zet ik een pannetje op zacht vuur en laat ik het 1,5 uur tot 2 uur koken. Dan hoef ik er de rest van de week, in de ochtend weinig tijd aan te besteden. Heerlijk Chilaxed!

Congee 1

- 1 kop basmati rijst (in vlies voorbewerkt)
- 5-6 koppen water
- zeezout

Congee 2

- 1/2 kop rijst
- 1/4 kop gerst (of gierst, haver, boekweit, quinoa)
- 5 koppen water
- 2 koppen pompen (of Chinese kool, rettich, daikon, ui, wortel)
- naar wens: zeezout, sesamzaad of peterselie

Congee 3

- 1 kop lange rijst
- 3 koppen water
- 1,5 uur koken op een laag pitje, met staafmixer pureren
- naar wens: pindakaas, gomasio, noten, vruchten, zaden of honing

Eet smakelijk en geniet van je dag!

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Voeding, Zelfzorg.