voorkom schade

Voorkom schade

Pigmentvlekken.... ineens lijken ze er te zijn. Je zorgt goed voor je huid en toch is er ineens een vlek. Hoe ouder je wordt, hoe kwetsbaarder je huid wordt. De kwaliteit van de huid neemt af, de straling van de zon wordt sterker.

Vroeger smeerden mijn broers en ik ons in met een soort zonneolie. Die kon in de huid branden en daar werd je dan diep bruin gekleurd van. Een flesje met blondeer stond ernaast om onze donkere haren zomerblond te maken (wat natuurlijk nooit gelukt is) Maar die producten waren er toen en we wilden allemaal een zomer-gouden-gloed op ons lichaam en in ons haar.

De producten bestaan beide al lang niet meer, want we weten nu dat huidkanker één van de meest voorkomende kankersoorten is en dat de zonnestralen veel krachtiger zijn geworden. Kortom we leven nu in een andere tijd met meer kennis en gelukkig ook andere producten. Voor de zomer-gouden-gloed in onze haren kunnen we naar de kapper en voor een instant bruine kleur heb je goede natuurlijke producten die je huid kunnen kleuren. Ondertussen kan je, met bescherming, je eigen kleurtje kweken in de zomerzon.

Een pigmentvlek

Wat is een pigmentvlek? Die ontstaan toch alleen als je oud wordt.  Nee, er zit een verschil tussen ouderdomsvlekken en pigmentvlekken. Een pigmentvlek is een huidbeschadiging die de zon gemaakt heeft en van buitenaf dieper je huid ingaat. Als je meer in de zon zit gaat een pigmentvlek groter worden. Een beschadiging die op drie huidlagen de cel kapot maakt. Daarom is het zo lastig om er vanaf te komen en ben ik helemaal voor preventie.

Voorkom schade

Wat kun je tegen pigmentvlekken doen? Bescherming, afscherming en opbouwen van nieuwe krachtige huidcellen. Je lichaam wil altijd herstellen. Zichzelf verbeteren en met de kennis van de Chinese Geneeskunde kun je hier invloed op uit oefenen. Dus als je last hebt van pigmentvlekken kun je er vanaf komen met een serie van cosmetische acupunctuur, om het proces een halt toe te roepen en de kwaliteit van je huidcellen te optimaliseren.

Daarnaast moet je natuurlijk voorkomen dat het nogmaals gebeurt en daarom bescherm je jezelf tegen de schadelijke stralen van de zon. Dit kan met een minerale poeder spf25 die ik verkoop in de praktijk.

Mijn doel is een stralend gezicht voor jou

De gouden combinatie

Zoals de zon schade aan je gezicht kan brengen en de grootste oorzaak is van pigmentvlekken. Zo zijn synthetische ingrediënten een andere boosdoener voor je huid.

Dit kun je voorkomen door je producten om te zetten naar natuurlijke producten. Dit kan voor je dag- en nachtverzorging, maar ook voor je make-up. Zeker dagelijkse make-up.

Want hoe fijn kan het zijn als make-up niet alleen bijdraagt aan een mooi gezicht, maar ook nog je huid ondersteunt of in ieder geval niet beschadigd.

Daarom kies ik al jaren voor natuurlijke zonnebrandcrème. De gouden combinatie voor mij, in de zomer, is na de huidverzorging een natuurlijke zonnebrand  Spf30 of Spf50 aan te brengen en af te poederen met de minerale poeder met Spf25. Hiermee kom ik de hele dag rond en hoef ik er niet over na te denken als ik onverwachts met mooi weer op een terras beland.

 

Ik ga voor een stralend gezicht, jij toch ook?

Geplaatst in Gezichtsverjonging.