Ooracupunctuur bij schouderklachten

Ooracupunctuur bij schouderklachten. Het is wellicht niet het eerste waarbij je aan denkt als je dit hoort, maar het is erg effectief.

Auriculo - therapie

Ooracupunctuur wordt ook wel auriculo therapie genoemd en is binnen de acupunctuur een moderne ontwikkeling. De Franse arts Paul Nogier is hier de grondlegger van. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. Hij heeft ontdekt dat je de oorschelp als therapeutisch medium kunt gebruiken, want een signaal van je lichaam is terug te vinden op je oor. Vervolgens geeft de stimulatie die je op het oor geeft, aanspraak op het zelfherstellend vermogen van je lichaam. De oorschelp is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel en laat lichamelijke en psychische klachten zien.

Langdurige klachten

Soms ben je wat overbelast door hard, fysiek werken en krijg je last van je spieren. Bij rust zullen je spieren ontspannen en vaak is het na, een of twee, dagen voorbij. Als je veel hetzelfde werk, voor een lange tijd, doet kun je specifieke klachten krijgen. Denk hierbij maar eens aan RSI-klachten. Of je gespannen spier gaat niet terug in ontspanning en er ontstaat een ontsteking. Onbewust kun je hiermee lopen. Tijdens een massage bij Chilax zie ik dat fysieke aanraking met de juiste massagetechnieken wil helpen om je lichaam te ontspannen. Maar als het te lang heeft gezeten en je pijn hebt, is ooracupunctuur bij schouderklachten ideaal om in te zetten. Stijfheid en bewegingsbeperkingen worden direct minder. Ook kun je de pijn verminderen via acupunctuur op het oor. Een onderdeel dat ik niet had willen missen!

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Archief.