watermeloen brengt helderheid

Watermeloen brengt helderheid. Op warme dagen is het lastig om in een warme omgeving, in huis of op je werkplek aan het einde van de dag helder te blijven.

Een cup-a-soep-momentje om 16:00 uur kennen we allemaal, door de intensieve reclame van een soepmerk. We herkennen dat een beetje extra zout lekker is, als je wat flauw bent en hebt getranspireerd. Maar een ander middel dat je fris en helder in je hoofd, maakt is meloen en dan met name de watermeloen.

Watermeloen helpt je dip te voorkomen

Sommige soorten eten kunnen helpen je lichaam te verkoelen tijdens warme dagen. En watermeloen brengt helderheid op een warme zomermiddag wanneer je stevig in een dip zit. Ook brengt het verlichting voor je lichaam. Eet het op dagen wanneer de middagtemperatuur boven 25 graden komt. Probeer het maar eens uit en ervaar of het je helpt de middag-dip te verhelpen.

Warm drinken helpt ook

Een andere tip is om warme thee te drinken, ook al heb je het warm. Het is beter om warme dranken te drinken dan koude dranken. Doe zelf eens een test, als je graag koude dranken drinkt bij warme dagen. Drink eens 2 tot 3 dagen warm water, thee of eet een stuk watermeloen. Ik ben benieuwd of je verschil gaat merken.

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Voeding.