Meer slaap, minder opvliegers, meer energie

Al een paar maanden slaap ik slecht. Opvliegers in de nacht of lang wakker liggen. Het begint mij op te breken, de overgangsklachten. Tijd om hier wat aan te doen.

Meer slaap, minder opvliegers, meer energie, daar ga ik voor.

De lever speelt een belangrijke rol bij de bloedhuishouding, zuiveren van je bloed en heeft een grote invloed op de hormonen. Hierdoor heeft het invloed op meer energie, meer slaap, minder opvliegers. Het kan helpen om de lever en galblaas te reinigen. In het verleden heb ik dit al eens gedaan, toen ik vol zat met medicijnresten, zie blog. Nu wil ik het inzetten tegen de overgangsverschijnselen.

Dag 1 – voorbereiding
meer slaap minder opvliegers meer energie

Ik kijk een beetje aan tegen het innemen van mijn ochtend sapje van o.a. verse citroensap. Door dit te mengen met warm water is het goed te drinken en merk ik direct daarna dat ik warm word. Mijn dieet aankomende 5 dagen is 3 keer per dag warm eten, geen alcohol en suiker, weinig dierlijke producten en zuivel.

Voor mijzelf helpt het om goed voor te bereiden.

Hoe ga ik van de week om met vlees en zuivel? Wat vind ik niet erg om een week te missen? Mijn yoghurt ontbijt en toetje is makkelijk te vervangen voor warme soep en niets. Geen kaas eten deze week is een bewuste keuze, maar niet moeilijk. Mijn cappuccino laten staan is lastig, dus ik heb bedacht dat ik één kopje cappuccino per dag mag nemen.  Qua vlees staat er nog een curry met kip, wat niet zoveel vlees bevat, dus voor mijn avonddiner is dit goed. Straks even boodschappen doen en groente en fruit in huis halen voor de rest van de week. Mijn ontbijt gaat bestaan uit groentesoepen en voor de lunch is het afhankelijk waar ik zin in heb.

Oh ja.. suiker... ook een lastige. Het hoeft niet echt volgens de reiniging, maar toch wil ik proberen deze week ook geen suiker te eten. Chocolade en een koekje bij de koffie sla ik niet af, maar deze week wel. Omdat wij zelf alles koken weet ik, dat ik qua diner geen rekening hoef te houden met suiker, zuivel of vlees, etc.

In de middag…

Pfff... wat een heftige middag heb ik gehad. De malonzuur heb ik opgelost in weinig water...jeetje wat was dit heftig! ZUUR!!! Dat ga ik morgen niet meer doen. Veel meer water toevoegen en dan snel opdrinken. Einde van de middag heb ik een uurtje geslapen op de bank. Ergens voel ik me moe. Net alsof er een bepaald gejaagdheid uit mijn systeem zakt. Niet dat ik het gevoel had dat ik gejaagd was. In de avond heb ik het koud en voel ik mij moe. Op tijd naar bed. De ontlasting was nog normaal vandaag.

Dag 2 - voorbereiding

Vannacht veel uit bed geweest om te plassen. Vanavond niet meer veel drinken, kijken of dit invloed heeft op plassen in de nacht. Net uit bed komende maak ik mijn verse citroensap klaar en ik moet zeggen dat dit goed vult en mij warm maakt. Als ontbijt staat soep gepland, maar heb daar nog geen behoefte aan. Iedereen reageert anders op een lever en galblaas reiniging, dus ik kan me voorstellen dat het verschilt hoe je reageert, of je warm wordt, of niet. Ik ben een kilo aangekomen. Zou ik meer vocht vasthouden door de sulfaat en zuur? Het is interessant. Morgen weer op de weegschaal. De ontlasting vandaag is heftig. Heel scherp ruikend en veel!

Ik krijg een mega dip. Koud en moe.

Dag 3 - voorbereiding

Op energie niveau een lastige dag. Vanmiddag heb ik gesmokkeld met een saucijzenbroodje voor lunch, wat me enorm geholpen heeft. Wel om 21.00 uur naar bed gegaan en wakker geworden rond 06.45 uur. De uren slaap kan ik goed gebruiken. In de avond drink ik om 20.00 uur de laatste citroensap en daarna niets meer, hierdoor hoef ik niet meer te plassen in de nacht. De ontlasting is minder heftig geurend als gisteren. Ik ben weer een kilo aangekomen, dus ik denk dat ik flink wat vocht vasthoud en maar maak me er niet druk over.

Dag 4 - voorbereiding

YEAH, we zitten op de helft. Vanochtend direct begonnen met het maken van een lekkere groente curry voor de lunch. Mijn gewicht begint naar beneden te zakken. Ik ben benieuwd of ik gewicht ga verliezen doordat ik galstenen kwijt ga raken. Dat ik galstenen heb is mij bekend, doordat ze dit op een echo hebben gezien. Dus ik verwacht wel wat. Het kan heel goed, als jij dit gaat doen, dat je geen galstenen hebt. Dan nog is het reinigen van de lever fijn, omdat het ervoor zorgt dat hij optimaal gaat werken.

Dag 5 - voorbereiding

Ik slaap goed. Poepen kan ik als een malle de afgelopen dagen en vandaag is een chilaxte dag. Morgen de dag van de echte zuivering, ik kijk er naar uit.

Dag 6 - zuivering

leverreiniging meer energie

Vandaag de dag van sapjes en gestoomde groenten. Elke ochtend de citroensap in heet water is prima te doen, maar vanochtend is het anders. Naast de citroensap neem ik vers geperste vruchtensappen van ananas en mango. Een heerlijke zoete combinatie, maar ik krijg het er een potje koud door. Brrr...  bij de volgende zuivering toch maar aan de warme havermout als ontbijt. Doordat ik het koud heb, krijg ik trek in van alles, van warme cappuccino tot kruimelvlaai. Grote repen chocolade of een gegrilde kip. Alles zou ik op kunnen, hahaha. Ik pak mij dik in en doe de kachel een graad hoger.

Begin van de week heb ik goed boodschappen gedaan voor al het eten en de sapjes, maar voor vandaag heb ik wat citroenen te kort en moet ik dus even boodschappen doen. Pff... wat vind ik dat lastig. Gelukkig wil mijn lief wel even langs de supermarkt, wat erg fijn is.

Tip: maak een goede planning van wat je nodig hebt om te eten en doe boodschappen op een moment dat jij je goed voelt.

De lunch is lekker warm, gestoomde bloemkool en een bord vol. In de middag heb ik nog wat fruit genomen en de sapjes in de avond gaan prima. Ik heb het koud, voel me wat wiebelig en soms een beetje duizelig.

Rond 22.00 uur neem ik de olie met grapefruitsap en citroensap. Dit vult de buik goed, maar de olijfolie laat wel een nasmaak na in de mond, die me even niet zo aanstaat.

Polonaise in mijn buik

Dag 7 - zuivering

Ik heb rustig gelegen en goed geslapen tot ik wakker schrik van de wekker om 06.15 uur voor de ochtend sap. Daarna is het carnaval in mijn buik. Ze lopen overal de polonaise en het is een drukke bende. Slapen doe ik niet meer, maar da’s niet erg. Ergens voel ik me fris in mijn hoofd. In de eerste ontlasting zitten al een paar galstenen en het fruit van gistermiddag. Doordat mijn buik flink blijft rommelen blijf ik vanochtend maar dicht bij het toilet en op een gegeven moment stop ik met tellen als ik 70 galstenen heb geteld.

In de middag ben ik helemaal flauw en verwacht ik, dat ik deze keer geen energie boost krijg, maar ik was vergeten dat ik nog niet gegeten heb, hahaha.

Als ik om 13.00 uur een lekker knapperig broodje rucola, brie en walnoten heb gegeten voel ik me supergoed. Over de dag heen, ben ik wel 8 keer naar de wc gegaan en elke keer zie ik nog galstenen in de ontlasting. Niet groot, maar ze zijn er wel. Des te meer reden om dit jaar elke 10 weken een lever en galblaas reiniging te doen.

Dag 8 - ik ben klaar

Na een goede nacht waarin ik heerlijk heb geslapen word ik energiek wakker en wil ik aan de slag. Ik spring onder de douche, ruim alle was op en ben klaar voor de dag. Pas dan kijk ik op een klok en zie ik dat het 07.00 uur is. Hahaha extra lang genieten van de dag vandaag. Op de weegschaal staan ben ik vergeten.

Ik voel me super, fit en energiek.

Wil jij dit ook graag doen? Minder opvliegers? Meer slaap en vooral betere slaap dan is dit echt een aanrader! Maar ook als je geen last hebt van de overgang kun je deze reiniging doen. Het is ook een soort van 'APK voor je lichaam'.  Bij geen klachten ideaal om eens per jaar te doen. Heb je veel galstenen, kun je elke 10 weken een lever en galblaas reiniging doen, totdat je geen galstenen meer verliest.

Download hier de speciale pdf voor de lever en galblaas reiniging

Heb je last van andere ongemakken door de overgang of andere vragen, ben je van harte welkom om langs te komen in de praktijk voor een acupunctuur behandeling en advies op maat.

 

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Overgang.