koffiemedicijn

Koffiemedicijn

"Ik kom de dag niet door zonder koffie. Elke ochtend als ik opsta moet ik koffie hebben anders kan ik niet beginnen. Koffie is mijn koffiemedicijn," van de week kwam een cliënt zo bij me binnen.
Een dame die houdt van koffie, een wijntje en nu last heeft van opvliegers door de overgang. Een leuk leven waar ogenschijnlijk niets mis mee is. Alleen als je last heb van opvliegers is een stukje voedingsadvies en leefstijladvies belangrijk.

Eten en drinken als medicijn?

Als je je een beetje inleest over de overgang kom je al snel tegen dat alcohol en koffie niet handig is om te gebruiken tijdens de overgang. Deze informatie is voor bijna niemand onbekend. Maar waarom is het niet handig om te gebruiken tijdens de overgang? Allereerst is er een grote verscheidenheid aan klachten van depressieve gevoelens tot hartkloppingen, van een droge vagina tot opvliegers. Niet bij alle klachten is het laten staan van koffie direct belangrijk, maar wel bij opvliegers. Zowel in de nacht als overdag.

Ruimte. Tijd. Aandacht. Geduld. De overgang door met Chilax.

Ben je er klaar voor?

Of heb je nog vragen?

Koffie bekeken als onderdeel van een oplossing

Wat je eet en drinkt heeft niet alleen een voedende werking, maar ook een helende werking. Sommige kruiden of producten kun je kracht uit halen. Denk maar aan kippensoep als je herstellende bent van de griep, of wat te denken van appelsap drinken bij koorts. Van huis uit zijn we onbewust wel bekend met bepaalde werkingen van eten en drinken op je gezondheid.

Ook kennen we wel de 'ongezonde' dingen van eten. Zoet eten is niets mis mee, maar teveel zoet in de vorm van suiker is niet handig voor je lichaam.

Als je in de overgang zit en opvliegers ervaart, is er een disbalans in je hormonale systeem. Hierop heb je invloed door wat je eet en drinkt. Denk hierbij aan olie op het vuur gooien. Als je een klein vuurtje hebt is het lekker warm in huis. Is het vuur te groot, wordt het heet in huis en ervaar je een opvlieger. Ga je op het grote vuur olie gooien wordt je vuur een vlammenzee. Dit gebeurt ook in je lichaam. Maar dan is het vuur een opvlieger en is koffie, alcohol en pittig eten olie op het vuur. Voor jezelf is het niet handig om te doen.  Want je wilt graag af van het vuur. Je wilt dat het lekker warm is in je eigen lichaam.

Één plus één maakt drie

Door jou het juiste voedingsadvies te geven, wanneer kun je wel koffie drinken, wat past bij jouw levensritme, kan de behandeling in de praktijk samen met je eigen aanpassingen een snel resultaat geven. Voeding is een medicijn en daar zijn we ons soms niet bewust van. Dit kan voor je werken, maar ook tegen je werken. Hoe fijn is het dat je zelf een positieve invloed uit kunt oefenen op je overgangsklachten?

De overgang is werk in wording

Geplaatst in Uncategorized.