winterjeuk

Winterjeuk

Een droge, jeukende huid wordt in de vaktermen ook wel winterjeuk genoemd. Herken je dat? Droge armen en benen die schilfers vormen en gaan jeuken? Je huid droogt uit en begint te schilferen, daarna gaat je lichaam stofjes aanmaken om de huid te herstellen. Dit jeukt. Daar ga je weer aan krabben en zo kunnen kleine wondjes ontstaan. Vaak doe je dit onbewust of in de nacht.

Drogere lucht, seizoensgebonden

De buitenlucht wordt droger in de herfst en de winter. Binnen gaat de kachel aan. Zowel binnen als buiten wordt de lucht droger. Deze droogte zorgt ervoor dat je huid in de winter aan de buitenkant droog kan worden en gaat jeuken. Dit heeft niets te maken met uitdroging door te weinig water drinken, maar door de wisseling van het seizoen. In de herfst ontstaan de winterjeuk vaak en kan aan blijven houden tot de lente. Een lange periode dus. Het kan erger worden als je ineens een weersomslag krijgt van 10 graden naar min 5 graden, over één nacht.

Mijn doel is een stralend gezicht voor jou

Tips voor de droge, jeukende huid

  • Niet elke dag douchen of baden en als je doucht maximaal 5 minuten douchen.
  • Niet te heet douchen maar een temperatuur van 35-36 graden aanhouden voor het warme water
  • Als je klaar bent met douchen een lekkere huidolie pakken en je lichaam hiermee insmeren. Spoel de overtollige olie af.
  • Droog je met een handdoek deppend af en je behoeft je lijf niet meer in te smeren.

Tips voor in je omgeving

  • Ventileer je woning. Zet ergens een raampje open.
  • Hang in je huis, waar kachels flink branden wat extra bakjes aan de verwarming met water.

Ik ga voor een stralend gezicht, jij toch ook?

Geplaatst in Uncategorized.