Waarom Halle Berry

Overweldigend. Dankbaar.

Andere woorden heb ik niet voor de mooie en diverse reacties die mensen hebben gegeven naar aanleiding van mijn blog - Ik word een Halle Berry. Heel bijzonder wat het losmaakt bij mensen. Naast alle beterschap wensen die ik graag in ontvangst neem, komen er mooie gesprekken op gang. Met vrouwen die eenzelfde zoektocht hebben meegemaakt met hun ziekte of nog op zoek zijn.

Heel goed om te horen dat de Helen Dowling stichting er is. Ondersteuning na kanker. Ik deel het hier graag, opdat jij het ook kunt delen met vrouwen in je netwerk. Maar mijn blog ging niet over kanker. En ook niet over dat ik ziek ben. Natuurlijk is het voor mensen die me kennen even schrikken om te horen dat ik ziek ben. Maar persoonlijk gaat het mij om wat eronder ligt. Mijn eigen zoektocht naar mijn vrouwelijkheid en de overgang.

 

Kom tot jezelf Chilax

Rolmodel

Waarom Halle Berry? Een dierbare vriendin vraagt aan mij waarom ik gekozen heb voor haar en niet voor Pink of Amanda Gorman als voorbeeld.

Pink zingt, doet acrobatiek. Is op haar manier een sterke, creatieve vrouw, met haar hart op de goede plek. Iemand op wie ik graag zou willen lijken, maar identificeren met haar lukt me net niet.

Amanda Gorman, woordkunstenaar. Met een eigen visie op de wereld. Ze zet me aan het denken. Ontwapent me met haar creativiteit en zachtheid. Ook een inspiratie, maar ze is geen Halle.

Waarom heb ik dat ene beeld van Halle Berry die, in de James Bond film, uit het water stapt met super korte haar?

(vanwege copy-rechten kan ik de afbeelding hier niet plaatsen, maar google Halle Berry - James Bond)

Wat betekent het?

Allereerst het vrouwelijke super korte haar. G-E-W-E-L-D-I-G! Als ik mijn haren aan het verliezen ben, laat me er dan met kort haar uitzien zoals zij is. Vrouwelijk kort haar. Want die vrouwelijkheid zat toch wel in mijn lange, geverfde haren, zoals ik ze wou. Zoals het bij mij paste, al ruim 10 jaar lang. Het korte koppie is goed gelukt en laat mij meer mijzelf voelen. Ik word blij als ik in de spiegel kijk en mensen die het niet weten, zien de gaten op het hoofd niet.

Dan de volledige kwetsbaarheid door haar naaktheid! Enkel de bikini omhult haar lichaam en in volle pracht laat ze zichzelf zien. Sterk, kwetsbaar, hier ben ik. Zo voel ik me ook. gestript, naakt, kwetsbaar. Maar wel in mijn eigen volle potentie. Dit ben ik. Het geeft me kracht. Juist door mijn kwetsbaarheid te delen, maakt het mij zacht en sterk. Een gevoel dat ik wil omarmen.

Gezondheid is werk in wording

Wat nog meer?

Die stoere riem met dolk op haar heupen, die aangeeft dat ze zichzelf kan beschermen. Zich bewust is van het kwaad dat er is. Maar alle gereedschappen heeft ze in huis om dat te trotseren. Voor mij staat dit aan alle ups en vooral de downs waarmee je te maken krijgt. Ik kan ze aan, want ik heb genoeg gereedschap bij me. Ik heb fijne collega's om mij heen die me ondersteunen bij de bijwerkingen en de overgang. Ik kan mijzelf behandelen met acupunctuur. Een klein naaldje kan net zo doeltreffend zijn als de dolk.

En tot slot is het beeld natuurlijk prachtig! Dit is de dame die op avontuur gaat. En dat straalt ze uit. Dit is waarvoor ze hier is en wat ze graag doet. Op avontuur naar mijzelf en de overgang. Wat mag ik allemaal ontdekken? Wat ga ik leren? De richting van de reis is bekend. Maar wat ik allemaal tegen ga komen onbekend. Soms maak het me ongeduldig, soms ook angstig. Maar met mijn hart vol goede moed ga ik lopen. Stap voor stap. Ik word een Halle Berry.

En jij?

Ga je met mij mee op avontuur? Op ontdekkingsreis naar je eigen overgang? Door deze periode op naar de volgende fase in je leven. De weg is vol met modderige wegen, confrontaties gaan we niet uit de weg. Wellicht wordt het een rollercoaster, maar ik ondersteun je. Met zachtheid en een open, nieuwsgierige blik. Laten we onze avonturen delen.

Geplaatst in Uncategorized.