Acupunctuur & kinesiologie • Jacob Cremerstraat 61 • 6821 DC Arnhem • info@chilax.nl • 06 22 40 58 81

Snel van je verkoudheid af met deze soep

Snel van je verkoudheid af is wat we graag allemaal willen. Wordt je al gek van de watten in je hoofd na 1 dag? Of ben je het type dat het wel ok vind om een week met een snotneus rond te lopen? Ergens komt het moment dat je er vanaf wilt. Het is weer het seizoen van het gesnotter. De kou en wind belasten ons immuunsysteem en kunnen een flinke verkoudheid veroorzaken. Snel van verkoudheid af. Met deze soep is dat in een vroeg stadium te voorkomen. Heeft de verkoudheid zich doorgezet, dan is acupunctuur een aanrader.

Snel van je verkoudheid af

snel van je verkoudheid af

 

 

Deze soep is goed bij een invasie van Wind-Koude (verkoudheid) zoals we dat in de T.C.M. zeggen.

 

 

Heeft de verkoudheid doorgezet, dan is de volgende soep een aanrader om de kou, het virus uit te drijven.

 

Ingrediënten

Heldere bouillon, kool, wortel, verse gember, lente-ui en knoflook

Bereiding

Snij de kool, wortel en gember fijn. Kook in een heldere bouillon de fijn gesneden kool, wortelen en gember gaar. Voeg aan het einde gesneden lente-ui en knoflook toe. Neem deze soep en laat voedingsmiddelen als vlees, zuivel, brood en suiker staan. Ga dan lekker onder de wol en zweten maar! Zo trekt de kou, het virus weer uit je lijf en voel jij je snel weer fit en vitaal.

Eet smakelijk!

Ken jij een recept wat helpt tegen je snotneus? Deel het hieronder.

Donatie aan een geheime zuster

Een spontaan initiatief

Donatie aan een geheime zuster was vorig jaar zo leuk en hartverwarmend, dat ik jaar weer een project rond donatie aan een geheime zuster wil doen, maar dan net iets anders.

Liefde versturen aan iemand die je niet kent

Dit jaar heb ik contact gezocht met een groep waar ik een paar jaar geleden voor het eerst mee in aanraking kwam. De vrouwengroep – vrouwen met hiv uit Rijnstate. Deze groep van ongeveer 140 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 75 jaar kampt nog steeds met een groot stigma. Mensen reageren nog steeds raar op hiv en zijn er nog vele onduidelijkheden. Wist jij bijvoorbeeld dat een vrouw met hiv behandeld kan worden en zelf het virus niet meer door kan geven? Veel vrouwen zijn bang dat het bekend wordt dat ze hiv positief zijn en door de omgeving gestigmatiseerd worden. In mijn ogen een mooie groep om een donatie aan te doen.
 donatie aan een geheime zuster

Donatie aan een geheime zuster

Doe je mee met donatie van een geheime zuster aan een geheime zuster? Koop één cadeautje ter waarde van ongeveer € 10,- en stuur dit op naar Chilax. Tip: je kunt direct vanaf een webwinkel bestellen, dit scheelt tijd. Maar een mooi eigen pakje maken is natuurlijk ook heel leuk! Voorzie je pakje met een mooie boodschap. Doe dit vóór 20 december, dan zorg ik ervoor dat de cadeautjes bij een zuster uit de vrouwengroep terecht komt.

Pakketje o.v.v. geheime zuster opsturen naar:

Chilax
Jacob Cremerstraat 61
6821 DC Arnhem

Ik doneer liever geld

Geen tijd om een cadeautje te maken, mag je ook een gelddonatie doen. Chilax doneert een paar geschenksets van Gezichtsverjonging. Jij doet een vrijwillige donatie. Ik zorg ervoor dat de cadeautjes bij een zuster terecht komen, die het kan gebruiken om even verwend te worden. Als je dit leuk vindt, mag je geld overmaken op Nl89 ABNA 0571 0471 73 t.n.v. Chilax o.v.v. donatie geheime zuster. Hoeveel je doneert is aan jou. Zet je naam erbij of mail me een tekst wat ik bij de geschenkset kan doen. Ik ga niet vertellen aan wie ik ze geef, wel hoeveel ik er uiteindelijk weggegeven heb. Je kunt doneren tot 12 december. Dan ga ik de laatste geschenksets klaarmaken en uitdelen.

donatie-aan-een-geheime-zuster

Ik ga voor een stralende kerst. Wie laat jij stralen?

Dikke darm meridiaan oefeningen

Dikke darm meridiaan oefeningen deel ik vandaag met je. Dit jaar heb ik diverse blogs geschreven over de meridiaanklok en de meridiaanoefeningen. De oefeningen van vandaag helpen je immuunsysteem te versterken.

Blijf lenig en soepel

Als je in de herfst merkt dat je wat moeite hebt met je weerstand is deze oefening aan te raden om elke dag even te doen. Natuurlijk houdt het niet op tijdens de herfst, maar kun je deze oefening het hele jaar door doen.

Dikke darm meridiaan oefeningen

De oefeningen zorgen ervoor dat je wat leniger en soepeler gaat voelen, maar ook stimuleert het de doorbloeding in je lichaam en je zult verschil ervaren in je longen. Soms gebeurt het ook weleens als je een oefening doet, dat je darmen erna flink gaan rommelen, dus een boertje of scheetje is niet raar als dit ontsnapt. Ik ben benieuwd wat de oefening voor jou doet.

dikke darm meridiaan oefeningen

 

kruiden in de herfst

Seizoensgebonden

Kruiden in de herfst zijn specifieke kruiden die thuis horen bij het element Metaal. In de T.C.M. (Traditional Chinese Medicine) kennen we 5 elementen. Deze elementen zijn Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. De seizoenen zijn gekoppeld aan deze elementen en de herfst is gekoppeld aan het element Metaal.

kruiden in de herfst

Balans behouden en meer energie krijgen

Elk seizoen kent zijn seizoensgerelateerde ziektes, zoals snotneuzen en virussen in de herfst en winter. De longen en dikke darm – Chinees bekeken – horen bij het element Metaal en

Wil jij je metaalelement versterken? Voeg dan wat van onderstaande kruiden toe in je gerechten. Of heb je juist last van een snotneus, gebruik ze dan effectief om de snotneus te verjagen.

 

Kruiden in de herfst

In de herfst is het tijd om wat pittiger kruiden te gebruiken, ook wel verwarmende kruiden. Het weer wordt guur en we verlangen naar gerechten die meer kruiden bevatten dan de zomer. Denk maar eens aan een stoofpot of gebonden soep. Kruiden die bij de herfst horen zijn, pepers, gember, kardemom, knoflook, radijs, mosterdzaad, prei, waterkers, mierikswortel, ui, chili, kerrie, kruidnagel, nootmuskaat, koriander, komijn en laurier. Veel kruidig zijn scherp. De smaak scherp hoort thuis bij het element Metaal.

Overdrijf niet met het gebruik van de kruiden!

Winterjeuk

Winterjeuk

Een droge, jeukende huid wordt in de vaktermen ook wel winterjeuk genoemd. Herken je dat? Droge armen en benen die schilfers vormen en gaan jeuken? Je huid droogt uit en begint te schilferen, daarna gaat je lichaam stofjes aanmaken om de huid te herstellen. Dit jeukt. Daar ga je weer aan krabben en zo kunnen kleine wondjes ontstaan. Vaak doe je dit onbewust of in de nacht.

Drogere lucht, seizoensgebonden

Continue reading