Lever ontgiften, de Chinese lichaamsklok, leverreiniging deel 5

Deze hele maand staat in het teken van de levermeridiaan en het orgaan de lever. Vandaag eindig ik deze maand met de lever ontgiften met een leverreiniging.

Fris en fruitig het voorjaar beginnen met de lever ontgiften

De lente is altijd een mooie tijd om te gaan detoxen of de lever ontgiften. Wanneer de dagen warmer worden en je wat makkelijker ‘gedragen’ wordt door de energie van de lente.
Ideaal om een leverreiniging te doen. Sommige doen een leverreiniging waarbij je galstenen gaat verliezen, maar jij kunt ook zelf je lever reinigen op een iets andere manier.

Thuis aan de slag, 2 weken later meer energie

Waarom zou je de lever ontgiften, of een reiniging doen? Omdat het fijn is voor je lichaam om even schoongemaakt te worden. Zie het als grote voorjaarsschoonmaak, net als je doet in het huis. Ook is het fijn om wat meer energie te krijgen. Na de leverreiniging zul je dat anders ervaren. Doe je mee?

Elk jaar starten veel mensen met een vorm van detox of reiniging. Je hebt misschien weleens gehoord van oil pulling, darmspoeling of nu de lever ontgiften. Allemaal dingen die we kunnen doen om even met een ‘grote bezem’ door je lichaam te gaan. De organen te ondersteunen bij hun proces. Zorg dragen voor jezelf door je lief te zijn voor je lichaam en ze af en toe te helpen zelf ook even wat schoner te worden.

Waarom doen?

Ik hoor soms mensen zeggen, waarom zou ik dit doen? Ik vraag altijd waarom ga jij de ramen wassen als er vlekken op zitten? Het doel van de ramen, dat je er doorheen kunt kijken is toch nog te gebruiken? Alleen heb je er een vlek op zitten. Hetzelfde kun je bedenken voor je darmen of lever. Waarom zou je daar elk jaar niet even ‘de ramen wassen’? Niets mis mee. Ik geloof er wel in, dat je dit het hele jaar lang hoeft te doen. Tenzij je erachter komt dat je veel galstenen hebt. Dan is het goed de serie af te maken. Maar daarna kun je eenmaal per jaar je lever goed ontgiften.

Receptenboek

Elk jaar komen er druppelsgewijs leuke recepten binnen bij de leverreiniging. Als je dit jaar jouw recept aan mij opstuurt via info@chilax.nl verzamel ik ze en zal ik ze rondsturen aan iedereen die interesse heeft. Meld je alleen even aan voor de nieuwsbrief, zodat ik je gegevens heb.

leverreiniging_2017_CHILAX

 

Judith Huinink

Geplaatst in Ontspannen, Stress, Voeding.