De Chinese Lichaamsklok, de longmeridiaan 1

Vorige maand zijn we begonnen met de eerste meridiaan uit te lichten die verbonden is aan de Chinese lichaamsklok, of de orgaanklok.

Andere punten prikken in de ochtend

Er zijn specialisaties in de acupunctuur die specifiek werken met de Chinese lichaamsklok. Het behandelplan wordt opgesteld aan de hand van de klok. Op een bepaald moment van de dag is een orgaan actief. In de ochtend worden een serie lichaamspunten, acupunctuurpunten geprikt. In de middag zul je merken dat er gebruik gemaakt wordt van andere acupunctuurpunten. Voor je klacht hooikoorts, kun je elke keer andere acupunctuurpunten geprikt krijgen. Door deze manier van werken sluit de behandeling aan op het proces van het lichaam waar hij op dat moment mee bezig is. Er zijn vele specialisaties binnen de acupunctuur en dit is er een van.

Herken je dingen die er gebeuren in je lichaam?

Bepaalde fysiologische systemen vinden plaats op bepaalde tijden in een etmaal, 24 uur. Met het volgen van de orgaanklok zul je zelf dingen gaan herkennen die plaatsvinden in je lijf. Met het volgen van de blogs over de orgaanklok zul je zien dat er veel herkenning plaatsvindt. Heb je last van bepaalde ongemakken, is de kans groot dat er in je lichaam sprake is van een disbalans. Chilax werkt op een holistische manier aan een balans van lichaam en geest.  Heb je last, een ongemak of denkt dat het beter kan, kun je altijd contact opnemen om een afspraak te maken. Persoonlijk geloof ik in de kracht van preventie voor je gezondheid. Gezondheid is werk in wording.

De Chinese lichaamsklok, de longen

De hele maand april staat in het teken van de longmeridiaan.

 

 

De Chinese lichaamsklok
groet Judith
[mailchimpsf_form]

Geplaatst in Stress.