Eten bij warm weer, verkoeling door eten

Eten bij warm weer

Op de dagen dat het subtropisch warm is in Nederland, is het handig om te weten wat je kunt eten bij warm weer. Wat is lekker voor je lichaam en geest om de dag helder en productief door te komen? Waarvan ga je niet nog meer zweten, of raak je futloos? Door de juiste dingen te eten kun je je lichaam ondersteunen op warme dagen.

Verkoelend eten

Vanuit de Chinese Geneeskunde kijken we op een andere manier naar eten. Niet alleen wordt gekeken naar de 5 elementen waarin een product thuis hoort, zoals aarde, metaal, water, hout en vuur. Ook wordt er gekeken naar de energetische waarde. Deze kan zelfs bepalend zijn op warme dagen.  Bepaalde soorten eten zorgen er namelijk voor dat je het nog warmer krijgt, of nog meer gaat zweten. Op de dagen dat het warm is, zijn deze dingen niet handig om te eten. Bij heet weer denken we aan eten, dat ervoor kan zorgen dat je lichaam verkoelt. Je geest helder blijft en je niet duf en suf de dag doorkomt.

Drink warm met heet weer

Niet alleen eten bij warm weer is bepalend voor je lichaam, ook drinken. Als het warm is, is het raadzaam warm te drinken, hoe gek dit ook mag klinken. Drink thee met citroen en pepermunt. Hiervan wordt je helderder en frisser dan een glas ijskoud water uit de koelkast. Probeer het maar eens uit. Laat zuivel staan, want hoe lekker het magnum ijsje mag zijn, op het moment dat je het eet, door de koude en de suiker zakt je energiepeil iets later enorm naar beneden. Niet handig als je aan het einde van de dag nog iets te doen hebt, waarbij je helder en gefocust moet blijven.

Tips om je lichaam te verkoelen bij warm weer

eten bij warm weer

Judith Huinink

[mailchimpsf_form]

Geplaatst in Uncategorized.