Dikke darm meridiaan, volgens de Chinese lichaamsklok, deel 2

Een nieuwe maand is aangebroken. Tijd om verder te gaan met de orgaanklok. Deze maand de dikke darm meridiaan.

Rimpels door een verstoring van je de dikke darm meridiaan

Een meridiaan heeft zijn verloop over je lichaam, waarbij de dikkedarmmeridiaan eindigt in je gezicht. Als je een chronische darmziekte hebt, bijvoorbeeld de ziekte van Crohn zie je dat er rimpels ontstaan rond de mond. Rimpels rond de mond kunnen ook ontstaan door overmatige spierinspanning, denk hierbij aan roken. Overmatig zorgen maken, zoals het lege nest syndroom dat ontstaat bij dames waar de kinderen het huis uit zijn en de zorgtaak verandert veroorzaakt ook rimpels rond de mond. Het welbekende plooirokje of pruimenmondje wordt dit genoemd. Deze klachten haal ik weg met cosmetische acupunctuur.

Ook andere ziektebeelden kunnen zich manifesteren in je gezicht. Je gezicht is de spiegel van je gezondheid. Hier in het Westen hebben we dit niet geleerd, maar toch kun je zonder dat je iemand kent, weten of iemand boos of verdrietig is. Ik hou me naast acupunctuur en acupressuur ook bezig met gezichtsdiagnostiek. Daarmee kun je sneller dingen aflezen in je gezicht waar je last van hebt.

Op meerdere plekken een disbalans

We praten elke week over de meridiaan en deze week over de disbalans van de dikke darm meridiaan. Een disbalans van de dikke darm meridiaan is niet gelokaliseerd, alleen, op de hoogte van je darmen. Een hoofdmeridiaan staat voor de vele functionaliteiten die horen bij de dikke darm. Daarom hoort tandpijn, bloedneus, loopneus, tintelingen in de vingers ook bij een disbalans van de dikke darm meridiaan. Herken je jezelf in één van de onderstaande symptomen, ben je van harte welkom om een afspraak te maken. Mail naar info@chilax.nl en ik help je graag in balans te komen.

Dikke darm meridiaan, volgens de orgaanklok

De hele maand mei staat in het teken van de dikke darm meridiaan.

 

Dikke darm meridiaan
de orgaanklok
[mailchimpsf_form]

Geplaatst in Stress.