kruiden in de herfst

kruiden in de herfst

Seizoensgebonden

Kruiden in de herfst zijn specifieke kruiden die thuis horen bij het element Metaal. In de T.C.M. (Traditional Chinese Medicine) kennen we 5 elementen. Deze elementen zijn Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. De seizoenen zijn gekoppeld aan deze elementen en de herfst is gekoppeld aan het element Metaal.

Balans behouden en meer energie krijgen

Elk seizoen kent zijn seizoensgerelateerde ziektes, zoals snotneuzen en virussen in de herfst en winter. De longen en dikke darm – Chinees bekeken – horen bij het element Metaal. Wil jij je metaalelement versterken? Voeg dan wat van onderstaande kruiden toe in je gerechten. Of heb je juist last van een snotneus, gebruik ze dan effectief om de snotneus te verjagen.

Kruiden in de herfst

In de herfst is het tijd om wat pittiger kruiden te gebruiken, ook wel verwarmende kruiden. Het weer wordt guur en we verlangen naar gerechten die meer kruiden bevatten dan de zomer. Denk maar eens aan een stoofpot of gebonden soep. Kruiden die bij de herfst horen zijn, pepers, gember, kardemom, knoflook, radijs, mosterdzaad, prei, waterkers, mierikswortel, ui, chili, kerrie, kruidnagel, nootmuskaat, koriander, komijn en laurier. Veel kruidig zijn scherp. De smaak scherp hoort thuis bij het element Metaal.

Overdrijf niet met het gebruik van de kruiden!

Geplaatst in Archief.