Waar kijk jij naar in de spiegel?

Als je in de spiegel kijkt zie je vaak die ene rimpel op je voorhoofd, dat hangende oog, die rimpels op je bovenlip en die wallen onder de ogen. Jij weet heel goed op te noemen wat er niet goed is aan je gezicht. Elke dag kijk je er na en stoort het je.

Maar weet je, zo kijken anderen niet naar je gezicht. Misschien geloof je me niet, maar daarvoor heb ik een leuke test.

Kijk eens naar het logo van FedEx. Wat zie je?

 

Een compleet geheel. Blauwe letter en oranje letters. De naam FedEx. Klopt hé?!

 

Kijk nu nog eens naar hetzelfde logo van FedEx en kijk naar de pijl? Zie je de pijl in het logo staan?

Niet? Hij staat er wel. Ik zal het je uitleggen. Kijk tussen de oranje letters -e- en -x-. In het wit staat een pijl. Nu zie je hem waarschijnlijk wel. Sterker nog, de eerstvolgende keer als je het logo tegenkomt zul je de pijl direct zien. Maar andere mensen die deze test hebben gedaan niet.

De pijl is onderdeel van het logo. Eerst was hij er niet, nu geeft hij, voor mij, een extra dimensie aan het logo. Het vertelt een klein verhaaltje.

Dat is precies wat de rimpel in je gezicht vertelt over jou. Hij is onderdeel van het geheel. Soms zichtbaar aanwezig, maar vaker niet. Voor jou, altijd, omdat je gewend bent te kijken naar die ene rimpel, dat hangende oog of die wallen. Maar een ander ziet dit niet zo expliciet. Die kijkt naar het geheel.

Met natuurlijke gezichtsverjonging werk je altijd aan het geheel, omdat een rimpel nooit op zichzelf staat.

Geplaatst in Uncategorized.