Overgang

Vrouw in de overgang

Voor veel vrouwen komt de overgang als een verrassing. Je staat midden in het leven. Je hebt misschien zelfs het gevoel dat je nu pas een beetje je draai begint te vinden in je werk, je familie, je sportieve activiteiten en in je vriendenkring. En opeens barsten de vrouwenklachten los. Deze fase is dan een verandering die je graag zo soepel mogelijk doorkomt.

Herken jouw persoonlijke patroon

in dit gratis e-book

Vrouwenklachten: overgang naar een nieuwe fase

De overgang is letterlijk de periode waarin je een nieuwe levensfase in stapt. Een fase waarin je lichaam vrijstelling heeft van maandelijkse verplichtingen. Je bent met de overgang op weg naar een periode van je leven waar je gemakkelijker tijd en ruimte voor jezelf kunt – en moet - reserveren. En dat is voelbaar. Je hormoonhuishouding verandert sterk en daarmee ook je energieniveau. Je krijgt allerlei ongemakken die ‘vrouwenklachten’ genoemd worden. Nachtzweten, opvliegers, stemmingswisselingen. Met de Chilaxmethode voor vrouwen in de overgang vind je gemakkelijker een nieuwe balans om daarmee om te gaan.

Elke vrouw is anders. Daarom krijg je bij Chilax een puur persoonlijk advies en een uitgebalanceerde behandeling om jouw overgang goed door te komen.

De overgang voor mij

Zelf kwam ik relatief jong in de overgangsfase. Ik merkte dat ik al snel een ander leefritme zocht. Ik had opvliegers, mijn taille verdween, mijn haren veranderden en ik had last van breinblubber. Waar ik eerst zeven dingen naast elkaar kon doen kon ik mijn workload nu beter beperken tot drie projecten, maximaal. Ik ontdekte dat het me goed deed om toe te geven aan de vermoeidheid door regelmatig lekker vroeg naar bed te gaan. Ruimte en tijd had ik nodig, maar ik was er niet aan gewend om mezelf dat te gunnen. Nu moest ik wel.

De pieken en dalen uit de overgang

Het proces waarmee de menstruatiecyclus stopt, is onvermijdelijk. Het lichaam verandert nu eenmaal. Doordat je hormoonhuishouding verandert, moet ook het ritme van al je organen zich aanpassen. Dat kost tijd. Een zorgvuldige ondersteuning met acupunctuur, kinesiologie en aanvullende kruiden zorgen ervoor dat je je minder lastige symptomen hebt en sneller een nieuwe balans vindt. Met een aantal nieuwe leefregels maak je het jezelf veel gemakkelijker. Geen wijn, geen koffie, geen chocola, meer tijd voor jezelf, bijvoorbeeld, werkt voor veel vrouwen goed. Daar haal je de pieken en dalen mee uit de overgang.

De overgang is niet maakbaar

Je kunt 'm wel gemakkelijker doorkomen
caret-down caret-up caret-left caret-right

Pff… elke nacht wakker zijn breekt me op. Overdag ben ik niet vooruit te branden. De opvliegers komen steeds vaker en ik ben erg onrustig. Na een paar behandelingen acupunctuur slaap ik weer door en merk ik pas hoe vermoeid ik ben. Op advies van Judith probeer ik wat minder af te spreken in de avonden, zodat ik op tijd naar bed kan. Dat is soms nog wel lastig, maar ik merk dat ik eigenlijk meer kan slapen, dan ik deed. De combinatie van behandeling en advies wat ik er zelf aan kan doen, spreekt me erg aan bij Chilax. Ik kom er graag.

Ceciel