poster voedingsmiddelen TCM

12,50

Een handige, aanvullende poster, van Jutta Koehler, voor in de keuken. Gebruik je voedingsmiddelen om aan te sterken en energie te krijgen.

Leer aan de hand van de poster wat goed voor je is en werkt. Erg leuk!

Uitverkocht

Artikelnummer: PVTCM Categorie:

Beschrijving

Een handig formaat van een geweldige, inhoudelijk poster. Een must voor elke keukenprins(es). De poster voedingsmiddelen TCM* laat 450 voedingsmiddelen zien in een duidelijk, herkenbaar overzicht. De poster heeft een formaat van 34 cm x 48 cm en is 2 keer gevouwen. Uitstekend geschikt voor op de koelkast of op de keukenkast.

Voeding als medicijn

De poster is gebaseerd op de Chinese voedingsleer oftwel de 5-elementen voeding. De poster voedingsmiddelen TCM laat zien welke product bij welk element hoort en wat de werking hiervan is. Een maaltijd in de Chinese keuken is altijd opgebouwd uit 5 smaken, zout, zuur, bitter, zoet en scherp. Daarmee kom je aan alle wensen van de mensen die eten aan tafel.

Het element, gekoppeld met de bijbehorende smaak weten velen al wel, als je eens kennis hebt gemaakt met de Chinese keuken, maar dat er ook een thermische werking is van voedingsmiddelen en een medicinale werking is niet bij iedereen bekend. De poster voedingsmiddelen TCM laat je handig kennismaken met de werking.

Leuk om te proberen

Binnen de TCM werk je altijd aan een balans en maak je gebruik van het zelfherstellend vermogen van je eigen lichaam. Onbewust doe je dit zelf ook al via je eten en drinken. Als je moe bent heb je zin in andere dingen, dan wanneer je gespannen bent. Als je gedachteloos je maaltijd klaargemaakt hebt, is het leuk om te kijken welke voedingsmiddelen je gebruikt hebt. Kijk na de maaltijd eens op de poster en zoek op uit welke hoek je dingen genuttigd hebt. Komt dit overeen met de balans die je zelf ervaart in je lichaam?

Aanvullend op 5 elementen kookboek

De poster voedingsmiddelen TCM kent niet alleen gewone voedingsmiddelen, maar ook ‘nieuwe’ en buitengewone voedingsmiddelen, zoals boabab, teff en tarwegras. Dus ook als je bekend bent de 5-elementen voeding, is deze poster een aanrader!

* TCM staat voor Traditional Chinese Medicine, in de Nederlandse volksmond ook wel Chinese Geneeskunst genoemd.