Moxa

5,00

Moxa is een stick die heel heet wordt en warmte aan een acupunctuurpunt kan geven, waardoor bv je weerstand verhoogt wordt, maar ook een baby in stuitligging kan laten draaien.  Tevens is het ideaal om te gebruiken bij een blauwe plek die er langdurig zit en niet weg wil gaan.

Artikelnummer: moxa Categorie:

Beschrijving

Moxa therapie is een onderdeel van de Traditional Chinese Medicine (T.C.M.) Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen. Thuis kun je een behandeling geven op een acupunctuurpunt op het lichaam of een blauwe plek. Als je de stick aansteekt verspreidt hij een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk.

Stuitligging behandelen met moxa

80% Van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meeste vinden dat jammer: ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Er is nog een heel belangrijke toepassing van moxa therapie: een stuitligging. Voorwaarde is dat de verloskundige of gynaecoloog heeft geconstateerd dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald. In de praktijk blijkt dit het meest succesvol tussen de 35ste en 38ste zwangerschapsweek. Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met de therapie. Het vergroot de kans dat het kindje draait tot 75%. Meer uitleg krijg je bij de aankoop van de stick. De therapie kan gedurende twee weken dagelijks herhaald worden.

Blauwe plekken verwijderen

Bij ernstige vermoeidheid, blessures en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben. Heb je een ongeluk gehad en blauwe plekken, bijvoorbeeld op je been zitten, geruime tijd? Is de blauwe plek chronisch geworden? Denk hierbij aan een 4-12 weken, is het aan te raden moxa te gebruiken om de stolling van het bloed te laten oplossen. De therapie kan om de dag herhaald worden gedurende 2 weken. Meer uitleg krijg je bij de aanschaf van de stick.