verteer je informatie

Verteer je informatie

Verteer je informatie. Deze week is het een verkeerschaos rondom Arnhem en zijn er klanten die de afspraak verzetten. (Heel begrijpelijk) en heb ik ineens wat meer tijd. Heerlijk!

Tijd om te verwerken

De afgelopen 2 maanden heb ik bijscholingen gehad over 6 verschillende dingen zaken. Veel te veel informatie in een te korte tijd. Daarnaast speelt de overgang zijn eigen spel met mijn brein, waardoor ik erg vergeetachtig ben.

Een handige tip

Doordat ik breinpudding heb onthou ik niet veel, terwijl ik zoveel dingen wil onthouden. Ik heb mijzelf aangeleerd om dingen naar mijzelf te mailen. Zo gaat er geen informatie verloren en kan ik het oppakken op een moment dat het mij uitkomt. Want verteer je informatie. Anders krijgt het geen kans om te bezinken, je een techniek eigen te maken, of te gebruiken.

Maar ik was er nog niet aan toe om het te verteren. Mijn hoofd was vol (of leeg, hoe je het ook noemen wilt). Door de rare weken, waarin ik veel weekenddagen in de les zat was mijn ritme raar geworden en de praktijk goed gevuld met afspraken. Kortom ik was blij dat ik na de drukte even van mijzelf mocht landen. Even weer in het ritme komen en daarna ga ik opruimen en verteren.

Draai je je op of af voor je vakantie?

Ook in de praktijk kom ik mensen tegen die een hectisch jaar hebben gehad en toe zijn aan vakantie. Dit gebeurt altijd ook als de vakantie in zicht is. De rest gaat nog lekker door. Wat mij opvalt is dat iedereen zich gehaast voelt en de werkdruk hoog ligt. Zit je in dezelfde situatie bedenk je dan eens of je dingen uit kunt stellen tot na je vakantie? Wat moet er nog gebeuren voor je vakantie en wat mag er blijven liggen?

Stuur je perfectionisme alvast vooruit en ga anders met je werkzaamheden om. Sluit af en werk toe naar je vakantie. In een rustiger tempo. Bekijk wat je afgelopen jaar allemaal hebt gedaan. Wat is er allemaal gebeurt? Wat is er verandert? Verteer je informatie van het afgelopen jaar. Je mag je moe voelen als het een hectisch jaar is geweest. Je mag je partner even niet meer zo leuk vinden omdat eigenlijk behoefte hebt aan wat meer rust voor jezelf. Laat je laatste werkzaamheden afdraaien in een rustiger tempo waarin je af mag sluiten.  Zodat je Chilax op vakantie kunt gaan genieten!

Ik werk ondertussen nog even verder, want ik heb onverwacht ruimte gekregen deze week om mijn informatie te verteren.

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Stress, Voeding.