Vandaag dans ik mijn dansje

Vanochtend stond ik op met een raar gevoel in mijn buik. Alweer 4 jaar kankervrij!

4 jaar geleden kreeg ik in het ziekenhuis te horen dat ik kankervrij was. Wat een opluchting! Volgens de dokteren uit het ziekenhuis was ik beter. Er viel wel 20 kilo van mijn schouders af. Waar de weg naar het ziekenhuis loodzwaar en kilometers lang leek (ik woon  2 kilometer van het ziekenhuis af). Naar huis voelde het alsof ik kon vliegen, met een zucht was ik thuis.

Mijn lichaam was genezen verklaard, maar betekende dat ook dat ik direct vol energie zat. Nee joh, ik zat in een emotionele rollercoaster en had ook de nodige bijwerkingen van de operatie en onderzoeken. Maar in het ziekenhuis deden ze hier niets aan, ik was gezond.

Wie deed dan wel wat voor mij? Acupunctuur en kinesiologie.

Na mijn gezondheidsverklaring heb ik veel gebruik gemaakt van acupunctuur en kinesiologie. Want mijn lichaam was nog niet beter. Ik had bv ‘gas’ in mijn schouderregio waar ik veel last van had. Met behulp van acupunctuur is dit sneller weg gegaan. Mijn buik had littekens die hard werden, maar door acupunctuur ging de doorbloeding beter en werden harde stukken zacht.

Ongeveer een maand na de gezondheidsverklaring werd ik heel emotioneel. Ik voelde me onzeker en mijn zelfvertrouwen had een flinke deuk op gelopen. Over simpele dingen ging ik twijfelen zoals een lange autorit maken. Ik werd een enorme zenuwpees die ook om het minste of geringste in huilen uit kon barsten. Ik was getraumatiseerd. Kinesiologie bracht rust en ruimte voor mijzelf. Waardoor ik weer vertrouwen kreeg en de heftige ervaring kon verwerken.

Een gezondheidsverklaring betekent niet dat je beter bent. Het betekent dat ze in het ziekenhuis niet meer voor je kunnen doen. Om te herstellen van een heftige periode duurt langer dan je denkt. Ik ben zo blij dat ik de weg wist naar de alternatieve therapieën want zij hebben mijn herstel versterkt en versneld.

Vandaag dans ik mijn ‘Carlton-dance‘ door huis. Als je mee wilt dansen… wees welkom

Geplaatst in Stress.