Traditionele Chinese Geneeskunst

Voor een soepelere overgang

Bij Chilax maken we gebruik van wat werkt voor vrouwenklachten. Massages om los te maken wat vast zit, gezond verstand, kruiden en heerlijk geurende oliën, een goed gesprek en traditionele Chinese geneeskunst (T.C.M.) waar ook acupunctuur deel van uitmaakt.

Zo ontstaat een totaalvisie op de overgang waar je veel ‘Aha-momenten’ mee kunt krijgen. Een paar punten:

De klok van je organen

Ook je organen raken uit balans nu je hormoonhuishouding verandert. Je organen zijn op specifieke tijden actief. Door goed op te letten hoe laat typische overgangsklachten zich voordoen kun je heel nauwkeurig het orgaan ondersteunen dat nu bezig is weer in balans te komen.

Als je last hebt van nachtzweten om drie uur ’s nachts heb je een andere aanpak nodig dan als dat om vijf uur in de ochtend is.

Persoonlijke reactiepatronen op verandering

Je lichaam is in staat om grote veranderingen op te vangen en zich te herstellen van ingrijpende processen. Hoe je omgaat met zwangerschappen, het verloop van je menstruatiecyclus, het doorslikken van de pil en je reactie op zware diëten of een nieuwe seksuele partner zegt veel over jouw persoonlijke reactiepatronen. Het herkennen van die patronen maakt het gemakkelijker om de juiste ondersteuning van de overgang voor jou te vinden.

Kijk in zachtheid naar jezelf - juist in de overgang

Overgangskracht

Veel vrouwen krijgen in de overgang de behoefte om te bewijzen dat ze nog net zo fit zijn als tien jaar geleden. Niemand twijfelt daaraan. Maar jezelf uitputten in een bootcamp, of je lichaam uithongeren met een zwaar dieet is vooral een aanslag op je humeur. Bij Chilax help ik je graag om in zachtheid te kijken naar jezelf en wie je aan het worden bent. Wie ben je zelf? Wie wil je zijn nu je alle vrijheid hebt te kiezen voor jezelf?

De heftigheid waarmee je alles voelt is misschien lastig, maar het is ook een kracht: je weet absoluut zeker wat je wel en niet wilt!

De overgang is werk in wording

Vrouwenklachten

In de overgang gebeurt alles met meer kracht dan eerder. De term ‘vrouwenklachten’ dekt de lading nauwelijks. Je beleefdheidsfilters staan bijvoorbeeld wat losser afgesteld:

  • Je flapt er soms iets uit waar je later spijt van hebt, al was het wel waar wat je zei.
  • Of je zweet uitbundig op een moment dat je eerder alleen een tikje zenuwachtigheid had kunnen wegslikken.
  • Je blijft kurkdroog terwijl je partner toch echt zijn of haar best voor je doet.

Niks aan te doen. Het is de overgang. Het is een fase die weer overgaat, daarom heet het zo. De kunst is om nu een nieuwe balans te vinden. Daar helpt Chilax je bij. Letterlijk: met balansoefeningen om boven, onder, links en rechts te voelen. En met massages, acupunctuur, kruiden en een goed gesprek. Zo ontstaat een totaalvisie op de overgang. Dat kan je veel ‘Aha-momenten’ opleveren over wat je nu meemaakt met de veranderingen in je lijf en je leven.

Misschien denk je 'Ahaaaaa...' bij een van deze punten: droge huid, gewichtstoename, droge vagina, waar sta ik nu, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, innerlijke onrust, neerslachtig, invloed op persoonlijke - en werkleven , prikkelbaar, opvliegers, hartkloppingen, vermoeidheid, moeilijke concentreren, slapeloosheid, nachtzweten, hoofdpijn, spierpijn, stijve en pijnlijke gewrichten

Herken je vrouwenklachten, je eigen overgangspatroon

in het gratis e-book van Chilax