Massage therapie een combinatie van technieken?

Massage therapie een diversiteit aan technieken en disciplines die ik sinds 2008 ben gaan studeren. Sinds 2009 pas ik deze technieken toe in de praktijk en ben ik expert geworden op het gebied van gezichtsverjongende massages. Maar daar wil ik het vandaag niet over hebben. Ik wil nog even terug naar de massage therapie.

Een behandeling bij Chilax

Wat ga ik de mensen vertellen over mijn manier van werken? Verschillende technieken van massages zijn aangeleerd om een lichaam te manipuleren en stimuleren. Een opbouw van een behandeling kan verschillen per techniek wat je toepast. Is dat wel zo? Na zo’n 500 massages laat je je leiden door de persoon en het lichaam dat voor je op tafel ligt. Iemand heeft een klacht en zoekt bij mij verlichting en ontspanning voor lichaam en geest. Een korte pitstop van 20 minuten of een langdurige behandeling van 90 minuten.

massage therapie

 

Niet meer werken volgens het protocol

Als ik naar mijzelf kijk pas ik de klassieke opbouw van een massage in de afgelopen jaren niet meer toe. Geen lichaam is hetzelfde en daardoor is mijn behandeling ook elke keer weer anders. Jouw gezicht, rug of benen zijn speciaal voor mijn handen. Omdat je gaat voelen aan lijven bouw je ervaringen en kennis op. Structuren van het lichaam vertellen hun eigen verhaal.

Bijvoorbeeld: iemand komt met schouderklachten binnen en verwacht aan de nek en schouders gemasseerd te worden, maar bij het aanraken van de rug, voel ik ook wat in de onderrug. Blijkt dat de balans tussen boven en onder in de rug uit balans is. In de massage werk ik aan de onderrug en bovenrug (schouders) hierdoor ervaart de cliënt duidelijke grote verschillen. Ik zou hier niet meer enkel de schouders kunnen masseren.

Ik scan je lichaam

Met mijn handen scan ik je lichaam. Tijdens de aanraking voel ik hoe je lichaam reageert op mijn handen. Waar zit spanning en wat voor soort spanning voel ik? Vanuit die informatie ga ik te werk. Vanuit jouw lichaam ga ik op zoek naar verlichting, ontspanning en energie.
En ineens werk ik niet meer volgens het protocol van de massage, wat ik aangeleerd heb, maar werk ik vanuit mijn intuïtie.

De rollen zijn omgedraaid

Ik werk vanuit intuïtie en ga te werk, daar waar ik voel dat er iets mag gebeuren. Vervolgens pak ik – geheel automatisch – de juiste technieken erbij om dat voor elkaar te krijgen. Een betere balans in je lichaam, meer ontspanning, meer energie. Daar ga ik voor en dat werkt, de Chilax-methode!

 

Geplaatst in Zelfzorg.