kriebel in je neus

Kriebel in je neus?

Last van kriebel in je neus? Een paar weken geleden heb ik een blog geschreven over winterziektes. Daar wilde ik toen hooikoorts bij zetten, maar heb dat niet gedaan. Want veel mensen koppelen hooikoorts aan de lente en de zomer. 

Kriebel in je neus

Sommige mensen hebben een seizoensgerelateerde allergie en vaak is dit dan voor pollen. Pollen komen los, als de bomen, grassen en bloemen weer gaan groeien, voordat de bloemen aan de bomen komen. De pollen of stuifmeel zit in de lucht om de bomen en planten te bevruchten, zodat ze kunnen gaan bloeien. Deze pollen komen binnen via de neus of mond. Als je hier een reactie op krijgt kun je spreken van een seizoensgerelateerde allergie. 

Ook lopende ogen

Niet alleen je luchtwegen kunnen een reactie geven, maar ook je ogen kunnen gaan jeuken of veel vocht produceren. Dit is vaak niet pijnlijk, maar kan wel énorm hinderlijk zijn. Acupunctuur kan je van deze allergie afhelpen. Dit gaat in fases. 

Acupunctuur tegen hooikoorts

Acupunctuur tegen de kriebel in je neus werkt snel en effectief. Daardoor is het handig om direct te komen, als je last ervaart. Wil je er vanaf komen, is het handig om een serie hiervoor te doen en dan kun je met 3 jaar allergie vrij zijn. In de praktijk zie je vaak dat mensen het 1e jaar 6-8 behandelingen doen wanneer de klachten op gaan treden. In het 2e jaar komen 3-6 keer, voordat de pollen los gaan komen. Dus in de winter begin je met acupunctuur en het 3e jaar 2-3 keer. Daarna hoef je nooit meer met jeukende, kriebelende ogen of neus rond te lopen. 

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Voeding.