Kom tot jezelf Chilax

Kom tot jezelf Chilax. Met deze spreuk begon ik mijn bedrijf. Ik gaf veel stoelmassages op de werkvloer. Waarin het voor mij belangrijk is om mensen te laten ervaren wat ontspanning je kan brengen. Een leeg hoofd, even adempauze, een energieker lijf. Juist dat moment voor jezelf nemen in alle drukte van de dag is zo belangrijk en geldt vandaag nog steeds.

10 jaar bestaan

Ondertussen bestaat mijn praktijk 10 jaar. Ik ben gegroeid. Van masseur/acupuncturist die mensen vooral 'een break' wilde geven, naar therapeut/coach met de Chilax-methode. Met mijn rugzak vol aan technieken (massage, acupunctuur, kinesiologie, coaching). De afgelopen jaren heb ik veel vrouwen mogen helpen aan een stralend gezicht met mijn specialisatie Natuurlijke Gezichtsverjonging. De technieken hiervan ken ik al weer 9 jaar (de technieken zelf zijn al duizenden jaren oud).  Ik vind het geweldig om vrouwen te mogen helpen de mooiste versie van zichzelf te zijn. Door mijn eigen ziekte en scheiding, etc. weet ik hoe fijn het is als je je mooiste zelf kunt zijn.

Overgang ik ben er klaar voor!

Nu in mijn 10e ondernemersjaar is het tijd voor een 2e specialisatie. Iedereen die me kent weet dat ik een bezig bijtje ben en altijd in ontwikkeling. Waar ik vorig jaar mooie bijscholingen heb gedaan op het gebied van cosmetische acupunctuur en een hele nieuwe lijn aan verzorgingsproducten voor thuis heb opgenomen, was ik ook bezig met iets anders.

Specialiseren op een gebied, onbekend en tegelijk ook niet, want bijna alle vrouwen krijgen er last van. De overgang. Vroeg of laat begin je aan de volgende levensfase en komt de overgang. (De fase voordat je in de menopauze komt.) Omdat 80% van de vrouwen klachten ervaren van af en toe een opvlieger, tot gewichtstoename, maar ook hartkloppingen en neerslachtige gevoelens. Heel uiteenlopend, maar ook heftig. Je kunt er écht ziek van zijn en veel moeite mee hebben. Een gebied waar ik graag andere vrouwen mee wil helpen. Om deze levensfase met niet zoveel hobbels en bobbels door te komen, maar lekker chilax.

Mijn doel voor jou is meer energie en meer vitaliteit

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Vol gas

En daar zit je dan, met je hoofd vol ideeën. Een hoop werk om o.a. de website om te bouwen, meer blogs te gaan schrijven en evenementen te gaan organiseren, zodat ik andere vrouwen kan inspireren en voorlichten over wat er allemaal gaat komen. Alleen ben ik zelf verrast door de overgang. Ik ben één van de personen die op jongere leeftijd in de overgang zit en dat heeft zeker zijn weergave op mijn huidige leven. Met mijn hoofd vol wilde ideeën, weet ik soms niet eens waar de huissleutels liggen. Of wat ik mee moet nemen uit de supermarkt. Laat staan een week lang onderbroken slapen, door opvliegers in de nacht. Kortom mijn lichaam doet wat anders dan ik zou willen. Vol gas gaan lukt me nu gewoonweg niet. Mijn lichaam geeft andere signalen aan en ik luister hier naar.

Kom tot jezelf Chilax

Realiseren dat de overgang een rol speelt in mijn leven, doet me beseffen dat ik meer aandacht voor mijzelf nodig heb. Tijd om bij te komen. Mijn pauze van een half uur heb ik opgerekt naar een uur, zodat ik kan rusten als het nodig is. Mijn privé agenda is rustig. Zodat ik bij kan tanken wanneer het nodig is en gezellig bij vrienden aankomen kan altijd. Ik hoef niet alle feestjes mee te maken en alle leuke voorstellingen in het theater te zien. Ik mag chilaxen. Bij mijzelf blijven en voelen waar ik behoefte aan heb. Dat is het grootste cadeau dat ik mijzelf dit jaar heb gegeven.

10 jaar Chilax

Dus in deze maand geen flitsende vernieuwde website. Ik ga het stap voor stap, in mijn eigen tempo aanpassen, want dat past bij de levensfase waarin ik nu zit. Ik geniet van de middagdutjes, ik heb veel baat bij acupunctuur en kruiden voor mijzelf en ik geniet van de tijd voor mijzelf, want het doet mij goed. Net zoals ik de mensen 10 jaar geleden op de massagestoel het advies gaf om via ontspanning meer energie te krijgen. Is het nu tijd om vrouwen in de overgang het advies te geven meer tijd voor jezelf te nemen. Je lichaam en je geest hebben het nodig. Enne dat feestje vieren kan ook op andere manieren.

(op de foto een tegel, "Under the umbrella", die ik heb gekregen van vriendinnen. Ik vind het een mooi beeld omdat voor mij, een regen van confetti, staat voor alle leuke dingen die mogen komen, maar wel onder een beschermlaagje, dus af en toe ook even niet. Kom tot jezelf Chilax!)

Mijn doel voor jou is meer energie en meer vitaliteit

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Gezondheid is werk in wording

Geplaatst in Overgang.