acné door mondmasker

Acne door mondmasker

Is je huid, met name op de onderste helft van je gezicht onrustiger dan normaal? Dan heb je grote kans, dat dit ontstaat door het dragen van een mondmasker. Het is een fenomeen dat zelfs al een heuse titel heeft gekregen in de huidzorg, namelijk “maskne”.

Last van Maskne?

Maskne - acne door mondmasker - is een verwijzing naar een vorm van acne die ontstaat door wrijving met bijvoorbeeld een mondmasker. Het masker houdt namelijk vocht (zweet) en bacteriën vast. Door de druk en de wrijving van het masker komen bacteriën continu in aanraking met jouw huid. In combinatie met de verhoging van de temperatuur op je huid, door je masker, creëer je onbewust de ideale omstandigheden voor een broeinest aan bacteriën wat kan resulteren in een maskne. Het ontstaan van huidirritaties, puistjes of mee-eters kunnen het gevolg zijn.

Tips om maskne te voorkomen of te verminderen

  • Reinig je huid in de ochtend en avond met een natuurlijke reiniging en toner (lotion). Deze producten verzorgen je huid op een milde manier en reinigt tot diep in de poriën. Let erop dat je natuurlijke producten gebruikt die de zuurmantel van je huid behoudt. Na de toner kun je een crème aanbrengen (met een cocktail van vetzuren) om je huid te voeden, herstellen en beschermen. Plan een gratis belafspraak of kijk in de webshop welke producten bij je passen.
  • Een wegwerp mondmasker moet je regelmatig vernieuwen. Onbewust pak je het masker tijdens het dragen vaak vast met je vingers, gevolg: extra bacteriën. Als je het mondmasker weglegt vermenigvuldigen de bacteriën zich; nog meer bacteriën. Draag een wegwerp mondmasker niet te lang.
  • Een herbruikbaar mondmasker moet je regelmatig wassen. Bij 60 graden wassen doodt je de bacteriën. Pas op met het wasmiddel. Je huid kan reageren op de chemische stoffen in het wasmiddel en de maske versterken.
  • Make-up verstikt de huid en verergert maskne. Een simpele tip is om over te stappen op minerale make-up, dan heb je dit probleem niet.

Mijn doel is een stralend gezicht voor jou

Snel herstellen

Door bovenstaande tips te volgen kun je de maskne als snel verminderen en voorkomen.

Je huid verwennen met een peeling en gezichtsmasker, zal je huid snel doen herstellen. Aan te raden is om dit wekelijks te doen. Ik heb hiervoor twee verwenpakketten gemaakt. Een peeling zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen aan de oppervlakte van jouw huid. Het stimuleert de bloedcirculatie en pakt onzuiverheden aan. Een gezichtsmasker ondersteunt de normale dagelijkse huidverzorging en bevat een extra hoge concentratie werkzame stoffen die je huid helpt te herstellen. Je voelt dat je huid een gezonde ‘boost’ krijgt met als resultaat een gladdere en geëgaliseerde huid. Vraag online advies welke peeling en gezichtsmasker het beste bij je past.

Ik ga voor een stralend gezicht, jij toch ook?

Geplaatst in Huidproblemen.